Вече три десетилетия партиите на статуквото  гарантират  подмяната на прехода. 

...
Вече три десетилетия партиите на статуквото  гарантират  подмяната на прехода. 
Коментари Харесай

Генади Гатев, Коалиция „Възход“: Партиите на подмяната искат да ни откраднат бъдещето

Вече три десетилетия партиите на статуквото  гарантират  подмяната на прехода.  Почтеността, моралът и професионализмът бяха маргинализирани. Налице е тотална липса на доверие в институциите и страната. Недоверието се прeвърна в норма, която насажда отвод от бъдеще.
Това не е просто кражба на страната, а откраднато бъдеще. Мечтата за естествен живот  на елементарния човек  беше подменена  от  брутална действителност,  която се мери с  корупционни практики и неработеща правосъдна система;  ниска начетеност на популацията и висок % на неграмотност;  висока  емиграция и недостиг на квалифицирани  млади хора;  неприятно здравеопазване;  ниска дълготрайност на живота и висока смъртност.  Пресиран и унищожен  дребен и междинен бизнес.  Нищожна стопанска система.  Неефективна битка с престъпността.  Демографски проблеми.
На тези избори за  Европейски парламент не би трябвало да допуснем партиите на статуквото да не престават да постановат тези открити десетилетни практики водещи до съсипия на личността и  страната.
Изграждането  на Бългaрия като модерна страна с грижа за хората е само допустима алтернатива в границите на силен  Европейски съюз с пряк достъп на жителите до европейската администрация.
Това е пътят към другата,  просперираща България. България като част от  традициите, културата, стопанската система,  политиката и свободата на Европа.  Европа, която в този момент е  най-силният поръчител за мира и бъдещето на света.

Мястото на България е в европейското семейство, там където се взимат значимите решения за бъдещето на света, в центъра на европейската интеграция. България би трябвало да взе участие в идните промени на Европейския съюз. Съюзът който само може да подсигурява ползите и сигурността на страните членки във времена на неустановеност,  на миграция и тероризъм.
България би трябвало да развива чиста и устойчива стопанска система съобразена с екологичните дадености на страната. Само в Европа, България може да бъде мощна и богата като част от най-голямата стопанска система и най- огромния пазар в света.
Задължителен поръчител за развиване и резистентност на стопанската система е  самостоятелната енергийна политика на страната.  Перифериален статус на страната,  както и Европа на разнообразни скорости  не са опция.  Основни за една действително работеща стопанска система са успеваемостта и коректността при систематизиране на евросредствата, което да докара до  бързо развиване на естествените дадености на страната и потребление на ресурсите за изграждане  на чиста и зелена стопанска система.
Не на последно място уважението към националната история и  полезности би трябвало да е въпрос  на просвета към традицията, а не демонстрация на безчовечен шовинизъм.
Сега ние би трябвало да създадем своя избор. Изборът на нашето бъдеще! 
Генади Гатев – десети в листата на Коалиция „ Възход “. Роден е в Тетевен. Живее и работи в София и Финикс – Съединени американски щати. Завършил е Националната художествена академия „ Николай Павлович``
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР